lördag, oktober 20, 2007

Den där jävla dagen (del 2)

Fortsättningen på sagan - numera illustrerad med bilder!

Författare:
Jag
Anna Långberg Ranstad
Ewa-Mari Hedman
Linnea Forsgren
Anton Stjärnbrandt
Kajsa Karlberg

Omtumlad reste han sig upp och såg till sin stora fasa en skepnad framför honom. Han gick närmare för att kunna se, men där fanns ingenting. Han tycktes hela tiden känna av en närvaro, att någonting iakttog honom. Gert satte sig ner, tog några djupa andetag och började sedan klättra. Han ville bort därifrån så fort som möjligt. Plötsligt kom en stor sten emot honom, tätt därefter svartnade allt...

När Gert vaknade tre timmar senare låg han i en säng. Varmt och skönt. Rummet han låg i var hemtrevligt, med varma färger och levande ljus. På behaglig volym spelades blues (Gert älskade blues). Gert började precis fundera på om han kommit till himlen, när han kände en välbekant doft. Det luktade sött, som jordgubb ungefär... Jordgubbskräm! I samma sekund som den äckliga gubben steg in genom dörren så förstod Gert att detta var allt annat än himlen. Den äckliga gubben hälsade fint på Gert och tackade för senast. Han stelnade till, vad hade hänt egentligen? Gubben försvann ut genom dörren och kom senare tillbaka med en kopp te och en tallrik jordgubbskräm. Gert fick kväljningar. Trots det så åt han upp allt. Efteråt ville Gert se sig omkring, gubben var utom synhåll så han ställde sig upp och började gå.
Plötsligt befann han sig i en mörk korridor, längs bort i korridoren stod en dörr på glänt. Gert klev försiktigt in genom dörren. "Nä men välkommen, är det du som ska visa upp dom nya siffrorna för vårbudgeten, eller är det din sekreterare?". Å herregud, vart är jag tänkte Gert. "Sätt dig, sätt dig" sa en liten nervös man i rutig skjorta, och drog ut en stol. "Va gott du luktar, har du ny parfym?" frågade en kvinna i 80-tals frisyr som satt bredvid. Gert skulle just svara när någon började slicka honom i håret. Det var den nervöse lille mannen som tappat all sans när han kände lukten av jordgubbskräm. Gert puttade bort den obehaglige mannen och såg hjälplöst på resten av människorna i rummet. De tittade alla irriterat på sina klockor, väntade på att Gert skulle påbörja visningen av vårbudgeten.

Inga kommentarer: