torsdag, oktober 25, 2007

Den där jävla dagen (del 3)

Jag ber om ursäkt för att fortsättningen kommer så sent. Kommer ni inte riktigt ihåg vad som hände i del 2? Kanske ni inte ens har läst del 1? I så fall kan ni klicka här för att läsa del 1, och här för del 2.

Här kommer den efterlängtade fortsättningen:

Författare:
Emilia Pettersson
Anna Långberg Ranstad
Ewa-Mari Hedman
Linnea Forsgren
Anton Stjärnbrandt
Kajsa Karlberg

Gert visste ingen råd, men denna gång kom någon till hans undsättning - den äcklige lille mannen gjorde ett tecken åt kvinnan närmast vid bordet att dra ut stolen åt honom. Han slog sig ner och harklade sig, visade inget tecken på att vara det minsta obekväm i situationen. Han tog upp en bunt papper och började förstrött bläddra i dem. I rummet var det knäpptyst. Trots att de försökte dölja det så gott det gick såg Gert hur församlingen tittade undrande mot Jordgubbsmannen, som om de väntade på att han skulle ta ordet.
Jordgubbsmannen började prata, han lade upp siffror på siffror och tillslut började alla luta sig tillbaka och faktiskt lyssna. Om det var den otroligt lockande doften han bar med sig eller hans otroliga sätt att röra sig på som gjorde att folk lyssnade var svårt att få grepp om.
"Var det någon av er som såg premiären av Bonde söker fru?" frågade Gert högt och tydligt. Någon tappade en penna i golvet. Jordgubbsmannen blev röd i ansiktet. Gert hade haft en tanke med sin fråga. Han såg uppfordrande på Jordgubbsmannen, som förfärad tvingades erkänna: "Ja, jag deltar i serien. Jag är en av bönderna. Jag trodde inte att någon skulle genomskåda min förklädnad!". Stämningen blev i dett obekvämaste laget och Gert bestämde sig ännu en gång för att fly. Han lämnade rummet, nöjd med att ha gjort Jordgubbsmannen till åtlöje. Men vad han inte kom ihåg var att det här var den nya säsongen av Finans-Robinson, och dom befann sig på det ekonomiska örådet. Lämnade man rummet blev man automatiskt utröstad. "Jaså, du valde att hoppa av" sa Anders Lundin, och grep tag i Gerts solkiga ärm. "Men här innan du får blommor så ska vi ta en titt på din tid i tävlingen".
Det hela började med att Gert såg en bild på sig själv när han rakade Jordgubbsmannens armhålor. Jordgubbsmannen log mot honom. Gert fick återigen kväljningar. Vad hade han gjort egentligen? Hur hade han hamnat där? Han blev alldeles skakig och började tänka tillbaks på det han minns innan han vaknade upp där på trottaren. Men hans minne svek honom. Allt han kunde erinra sig var den äckliga gubben från i morse och jordgubbskrämen. Det kunde inte ha varit vanlig jordgubbskräm, den måste ha varit spetsad med något väldigt starkt! Fler bilder av rakningen visades under tiden, Jordgubbsmannen började flytta sig närmare honom och Gert kände att han höll på att svimma. Det gjorde han, och det blev ännu en gång svart...

Inga kommentarer: