onsdag, november 07, 2007

Den där jävla dagen (del 5: slutet)

Det här gör jag i syfte att muntra upp mig själv. Skriver annat senare, men först får det bli en stund med Gert.

Länkar till föregående sagodelar:

Författare:
Emilia Pettersson
Anna Långberg Ranstad
Ewa-Mari Hedman
Linnea Forsgren
Anton Stjärnbrandt
Kajsa Karlberg

Varsågoda, den femte och avslutande delen, med rött tema:

Gert såg ingenting på sidorna och tittade därför uppåt. Han såg något i ett träd, men hann inte lista ut vad/vem det var, för plötsligt hälldes en flod av jordgubbskräm över honom. Figuren i trädet skrattade elakt. Gert torkade bort jordgubbskrämen från sitt ansikte och såg vem den skyldige var: det var Tomten! Vad fasen gör han här? tänkte Gert. Tiden är inte inne för honom än, han borde vara på Nordpolen någonstans och ta hand om renarna! Tomten hoppade ner från trädet och började gapflabba åt Gert på sitt eget lilla sätt. "Ho ho ho"...
Men när han kom närmre så upptäckte Gert till sin stora fasa, att det var ju inte Tomten! Det var den äckliga Jordgubbsmannen! "Vad vill du mig?!" frågade Gert ilsket. Jordgubbsmannen smekte sig belåtet på magen och sa "Jag vill ju bara ha lite mysigt med min jordgubbspojke! Vill du raka mina armhålor, som på den gamla goda tiden?". Jordgubbsmannen viftade lite med en rosa rakhyvel. Gert, som nu var van vid att konstiga saker hände, suckade bara. Det började bli kväll, och efter dagens alla galenskaper började han känna sig rejält trött. Han tog sig upp på skogsvägen igen och liftade. Jordgubbsmannen var honom hack i häl, tänkte uppenbarligen följa med Gert.
"Kan jag inte få följa med dig?" frågade jordgubbsmannen när han kippade efter andan. Gert såg på honom med förundrad blick. En lastbil stannade till och vinkade åt dem att hoppa in. Gert suckade, tänkte några sekunder och sa "nej, nu får det för fan vara nog!". Jordgubbsmannen såg vädjande på honom, blev sedan ivrig och sa "jag har hoppat av både Finans-Robinson och Bonde söker fru, bara för att få vara med dig!". Gert kunde inte förneka att han blev smickrad. Jordgubbsmannen låg bra till i båda såporna och hade gjort en rejäl uppoffring. Dessutom luktade han ganska gott ... "OK då" sa Gert, "följ med". Så åkte de tillsammans bort mot nya världar och levde lyckliga i alla sina dagar.

Inga kommentarer: